26 Şubat 2012 Pazar

Kışı bitirirken.

Kışın yavaş yavaş yerini bahara bıraktığı günlerdeyiz. Cemreler ardı ardına düşmeye başladı. Havaların düzelmeye başladığı bu günlerde bahçemiz ile ilgili hazırlıklara da hız vermemiz lazım. Kış günlerinde olabildiğince  okumaya araştırmaya vakit ayırmaya çalıştık. Şimdi bunları uygulama zamanı geliyor. Bizim klasik problemimiz devam ediyor bu arada.

Kışın tadını çıkarttık;

Oynadık,



Zıpladık,


Yorgun düşdük,



Planlar çizdik,





Üşenmedik maketini yaptık.




Bahçemizi gösteren ok işaretini yaptık.


Bahçemize kaydırak planları yaptık


Çadırımızı yaptık



Ev işinde hala bir ilerleme kaydedemedik. Birkaç mimarla görüşmek istememize rağmen kimse , deyim yerindeyse bizimle ilgilenmedi bile. Cevap hep aynı oldu nedense. Bahçemize bir küçük ev yaptırmak istiyoruz, kabaca maliyet ne olur dediğimizde; "Biz sizi arıyalım denilip" unutulduk. Şu ana kadar buna anlam verebilmiş değiliz. Açıkcası , mimar-mühendis peşinde koşmak kabak tadı vermeye başladı desek yeridir. En sonunda hiç istemediğimz halde izinsiz bir kulübeyi bahçeye kondurmak bile geçiyor içimizden.

3 yorum:

  1. Ne çok iş çıkarmışsınız, hayal edip kuluçkaya yatırmışsınız bile! Toprak işine girende sabır olmaz mı, eviniz eminim kendi uğurlu mimarını, mühendisini bekliyordur:))hayırlısı olsun!

    YanıtlaSil
  2. Sayın Misk,
    Toprakla uğraşmak gerçekten sabır istiyor. Bunun yanında baharın gelişi ile inanılmaz bir heyecan başladı bizde. Gerekli işleri gerekli zamanda yapmayınca hiçbir anlamı kalmıyor, bazan yıl bile kaybettiğiniz oluyor. Bu yıl 3. yılımız bahçemizi alalı. Çok yol kat edemedik. Acelemizin birazıda Ozi'nin her geçen gün büyümesi. O'nun olabildiğince doğa ile baş başa olması için çabalıyoruz. Birlikte hayaller kurup gerçekleştirmek için gayret ediyoruz.
    O uğurlu mimarı dört gözle bekliyoruz. Yoksa Ozi ile başlayacağız küçük bir kulübe ile. Hatta ceviz ağacımıza bir ağaç ev yapma gibi çılgınlık bile yapabiliriz.
    Selamlar.
    Hasan/Eylem/Ozi

    YanıtlaSil
  3. Eminim güzel niyetlerin ve çabaların sonucu sizi memnun eder. Toprağa çok düşkün olsam da şehirliyim; doğanın takvimine ayak uydurmak için yanı başında olmak gerek sanırım. Bu sebeple sizinki gibi paylaşımları masal okumanın hazzıyla okuyorum! Kolay gelsin tekrar:)

    YanıtlaSil