2 Ağustos 2011 Salı

Su Kuyusu,Elektrik İşleri ve bal hasadı..

Uzun süredir temizletmeyi ve üzerini kapatmayı düşündüğümüz su kuyusu işini bitirdik. Yalova 'dan Kuyucu Mustafa usta sağolsun, kuyunun temizlenmesi ve üzerinin kapanma işini sorunsuz halletti.


Kuyu işi bittikten sonra elektrik için müracaat ettik. Bahçeye elektrik almak tam bir işkence.TEK bahçenize elektrik bağlamıyor. İl Tarım Müdürlüğünden bu suyu çıkarmaya ihtiyacınız olduğuna dair bir rapor istiyorlar.
Bu mevsimde personelin çoğu tatilde olduğundan, il tarım ile ilçe tarım arasında koşturmakla uğraşıyoruz hala.
Bu arada öncelikle Ziraat Odasına kaydolmanız ve çiftçilik belgesi almanız lazım. İl tarımda işimiz biterse(umarım bitecek), DSİ den yetkililer gelip kuyuyu inceleyecek bir raporda onlar verecek. Sonra bir aksilik olmazsa, TEK'e müracaat ile bir elektrikci bulup elektriği bağlatacağız.

Bu arada bahçenin son durumu şöyle.
Ali Baba'nın zorla hayatta tutmaya çalıştığı sebzeleri bayağı yol katettiler.

Patlıcanlar...

Salatalık ve biberler..


Fasülyeler...


Mısırlar...


çengelköy Salatalıklar...

Domates çiçeği..



Salatalık Çiçeği..


Bağın son durumu..


Ve ilk bal hasadı...Arı kovanlarımızdan birinde ana arı öldüğü için koloniyi kaybettik. Diğer dört kovan da da neredeyse bal yoktu. Bu yıl arıcılar için çok kötü bir yıl olduğunu işitiyoruz arıcı komşulardan. Sadece tadımlık her kovandan 1 çıta bal alıyoruz , onlarda tamamen dolu değil.Komşumuz Yılmaz Bey'e yardımları için çok teşekkürler diyerek bu haftalık bukadar diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder