22 Mayıs 2011 Pazar

Yurdum İnsanı-1

Bu hafta 19 Mayıs tatili ve bir günlük ek izin alarak toplam 3 gün bahçede olduk.Amacımız işleri toparlamaktı. Minik bağımız için verdiğimiz tüplü fidanlar gelecekti, onların dikilmesi, asma fidanlarına destek direklerinin çakılması işleri vardı, ayrıca ekeceğimiz sebzeler için yer ayarlayıp Meyvelitepe' den sebze fidelerini alıp dikecektik.
Planımız buydu.

Siparişini önceden verdiğimiz üzüm fidanlarımız 18 Mayısta yüklenecek, 19-20 Mayısta ise elimizde olacaktı. Maalesef fidanlarımız istediğimiz tarihte gelmedi, 21 Mayısta şirketin Ankara merkezini ve Salihli Üretim tesislerini aradık ama telefonları açan olmadı.

Asma dikimi işi böylece kaldı. Şirket yetkililerinin mazeretlerinin ne olduğunu ve nasıl bir açıklama yapacaklarını merakla bekliyorum.

Bu arada biz de boş durmayarak enişte ile sebze ekim yeri ve üzüm bağının otlarını temizledik. Köyden komşumuz Ali abimizden ot yolma konusunda 100 üzerinden 90 puan aldık.

Bahçedeki otlar inanılmaz bir hızla büyüyor. İşte minik üzüm bağımız; direkler dikildi, sağdaki 3 sıra ekili diğer 3 sıra ekilecekti malesef kaldı.





Sonra sebze yerlerini kazdık ve keçi gübresi-leonardit karışımını sebzeliğimize döktük.Kandıra 'da üretim yapan bir firmadan aldık Leonarditi. Fiyat olarak çok uygun geldi. Umarım kalitesi de iyidir. Torba üzerinde vadedilen değerler iyi gibi ama.







Bu arada meyve ağaçlarında istenmeyen misafirler vardı..Özellikle elma ağaçlarının yaprakları tırtıllar tarafından istila edilmişti. Panik halinde Meyvelitepe'yi aradık. Sağolsun elinde bulunan Delfini vererek fidanlarımızı bu zararlıdan kurtarmamıza yardımcı oldu.


İşte zararlı ;


Bahçede mola anı, çay keyfi;


Ali Baba (enişte)  eşyalarını koyduğu kendi yapımı barakasının önünde.

Öküzgözü fidanlarımız iyice canlandılar..

Ali Baba'nın Ozi için diktiği çileklerimiz;

Ters dutlarımızın son durumu;


Ozi ve Ali Baba geçen haftasonu çektiğimiz bir kare;

1 yorum: