28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kötü bir başlangıç...

Kışın yaptığımız tüm hazırlıklara rağmen, bahar ile birlikte işlerimiz ters gitmeye başladı.
Bahçemize ev yaptıramayınca, bari bir konteyner koyalım dedik bahçeye.Hem araç gereçlerimizi koyar hemde haftasonu en azından çayımızı içebileceğimiz, dinelenebileceğimiz bir yerimiz olsun istedik.
Araştırmalarımızın sonunda bir arkadaşımızın tavsiyesi ile konteyner üreten bir usta ile anlaştık.
Bu arada bizde kışın hazırladığımız tohumlarımızı çimlendirmek üzere karşı komşumuzun serasında viyollere ektik. Usatamız bu hafta sonu gelecek, önümüzdeki hafta sonu gelecek derken 2 ay bizi süründürdü. Siparişi iptal ettik. Peşinat olarak verdiğimiz paramızın yarısını 3 ay sonra geri alabildik. Hala bir kısmı duruyor. Cumaya kesin ödeyecekmiş, en kötü ihtimal pazartesi ödemeyi yapacakmış...
İnsanlık diye birşey kalmadığından, esnaflık denen değerler de yerle bir olmuş. Netice olarak hala bahçemizde kalabilecek bir yerimiz yok.
Tabi bu arada bu işler aksi gidince biz bahçe işlerinden de koptuk. Viyollerdeki domates fideleri nerdeyse çiçek açtı. Bahçeyi sürdüremedik. Bu arada komşumuz kendi fidelerini ekmişti. İki gün sonra yağan dolu ile onun fideler de telef olunca, bizim fideleri ek dedik, biz gelip ekemeyeceğiz bari işe yarasınlan. Kabul etti komşu, hafta içi onlar yiyecek sebzeleri , hafta sonları gidebilirsek biz.
Bu arada konteyner işinin yasal boyutunuda belediyeden sordum. Ev için hangi işlemler yapılıyorsa aynısını yapacaksınız diyorlar. Jandarma yakalarsa veya şikayet olursa direk savcılık mahkemeye veriyormuş..Sonunu siz düşünün.
Çok sıkıldık çok...
Çekebildiğim birkaç fotografı eklemek istiyorum. Bu arada bahçemizde 1 kök samanlı zeytini vardı. Samanlı zeytinini çok beğendiğimiz için 4 kök genç kalamataya samanlı aşısı yaptım. Nasılmı? Biraz çocuklıktan gelen merak biraz internet araştırması ile. Sanırım 28 Nisan da yaptım aşıları. 22 Mayısta gittiğimde aşılar kurumamıştı, sanırım tutacaklar ama henüz filiz yok.
Bahçeden birkaç fotograf ile bitirelim..

Bağımız.

Meyvelerimiz.

Kara dutumuz

Zeytinlerimiz çiçeklerini açmaya hazırlanıyor.

Samanlı zeytini aşılarımız.



   Ve minik hurma ağacımızın ilk çiçekleri...